Una altra de les receptes del llibre "Sabores de Marruecos" de C. Ferguson, com ja he dit alguna altra vegada, aquests reculls que prometen ser de cuina "autèntica" a mi em fan una mica de por i me'ls prenc amb un pèl d'escepticisme , no sé si es realment autèntica la recepta, però puc asegurar que el resultat és molt bo i molt original (o com a mínim, diferent)
Ingredients (2 persones):
4 tomàquets mitjans madurs
un bon grapat de fèstucs
safrà
un culleradeta de sucre
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta d'aigua de tarongina
oli i sal
Tallem els tomàquets i els hi traiem la polpa, deixem que treguin l'aigua damunt un escorridor. Al cap d'una mitja horeta, els posem en una cassola que pugui anar al forn amb el tall cap a munt.
Piquem al morter el sucre,la sal, la canyella i el safrà. Repartim la barreja damunt els tomàquets.
Amanim amb l'oli i amb l'aigua de tarongina. Tirem una mica més de safrà pel damunt i enfornem a foc baix (uns 11oº) perquè es vagin coent lentament. Això pot durar unes 3 o 4 hores, cal que es confitin. Si es massa temps, també els podem posar al grill uns minuts (5-8) i després al forn mitjà uns altres 10 minuts.
Quan siguin cuits, els hi tirem els festucs picats al morter pel damunt i servim.
Pot servir d'entrant o acompanyar alguna carn o peix.
1 comentari:
no sé si seran gaire tradicionals o no, però tenen molt bona pinta!!! :)
una salutació,
Publica un comentari a l'entrada