dilluns, 4 de juliol del 2011

Taboulé de fajol

Un altre experiment amb el fajol, però en aquest cas, amb gra: un obsequi d'un company de feina! Hem fet la clàssica amanida àrab del taboule, però substituint el cuscús o el bulgur amb el fajol. Una recepta molt pràctica també de cara a l'estiu

Ingredients (4 persones):
200 g de fajol en gra
3 tomàquets mitjans ben madurs i vermells
1 pebrot vermell
1 pebrot verd italià
1 ceba
1 llimona
julivert
menta
coriandre fresc
oli
sal i pebre negre

Començarem per bullir el fajol: posarem al foc una olla amb molta aigua i una mica de sal, i deixarem que arrenqui a bullir, llavors hi tirarem els fajols. Cal que bullin uns 5 minuts (es fan deseguida). Un cop cuits, els treiem del foc, colem l'olla i els posem sotaun raig d'aigua freda. Reservem.

Tallem els dos pebrots i la ceba a trossos petits. Tallem també, molt petits la menta, el julivert i el coriandre.

Barregem en un bol el fajol ja fred, amb les verdures i els condiments. Salem i empebrem. Amanim amb el suc de llimona i un bon raig d'oli. Ho posem a la nevera fins el moment de servir.
Es millor preparar-ho un parell d'hores abans.

1 comentari:

conpanyvino ha dit...

Encara no m'he decidit a tastar el fajol, m'he quedat en el cucús, però algún dia ho probaré i faré alguna recepta de les teves amb aquest ingredient. Sembla molt bo!

Seguidors