dilluns, 18 de juliol del 2011

Chackchouka (pebrots i tomàquets a la tunisiana)

La recepta de la Chackchouka la vàrem trobar ja fa uns anyets en un llibre de cuina de la Mediterrània...des de llavors n'hem fet una versió, aquesta que penjem a la web avui amb molt d'èxit. És com podreu veure, un plat únic molt complert.

Ingredients (2 persones):
4 ous
4 tomàquets
2 cebes grosses
2 alls
5 o 6 tomàquets verds italians
sal i pebre negre.

En una cassola, posem un raig d'oli i la ceba tallada no gaire petita. Tapem i deixem que cogui uns minuts a foc baix. Quan comenci a tornar-se transparent, hi afegim l'all i els pebrots verds tot ben tallat (els alls, que ens quedin ben menuts). Salem i empebrem. Quan comenci a estar ben cuits (uns 20 minuts) i mantenin la cassola tapada i a foc baix, hi tirem els tomàquets tallats per la meitat i amb el tall cap per avall. Deixem que coguin 10 minuts aproximadament, i llavors fem uns clots al guisat i hi afegim els ous trencats (com si volguessim fer un ou ferrat). Apugem el foc i deixem que es cogui un parell de minuts fins que la clara sigui quallada al gust. Si cal, ho rectifiquem de sal. I ja ho podem servir.

1 comentari:

conpanyvino ha dit...

Em sembla una manera diferent de menjar ous i molt gustosa :)

Seguidors