dimarts, 9 d’agost del 2011

Vaquetes amb cansalada

Aquest estiu esta plovent bastant a la Garrotxa i una de les coses bones que això ha provocat és que ja han caçat els primers bolets, basicament vaquetes (o sigui rossinyols) i segons diuen hi ha qui ha trobat fins i tot vaquetes de pi (camagrocs). D'aquestes primeres vaquetes o rossinyols que hem pogut aconseguir em fet un plat senzill però boníssim: bolets amb cansalada.

Ingredients (2 persones):
200 g de bolets frescos, rossinyols o vaquetes (Cantharellus cibarius)
2 talls de cansalada viada
1 ceba
1/2 got de vi blanc
sal i pebre negre

Tallem la cansalada a trossos i la ceba ben fina, posem la cansalada en una paella amb oli, deixem que doni un parell de voltes i hi afegim la ceba. Deixem que cogui a foc ben baix amb la paella tapada. Salem i deixem que cogui lentament. Quan la ceba sigui ja transparent, destapem i deixem que segueixi coent fins a absorbir tot el suc. Llavors hi aboquem la copa de vi blanc i deixem reduir a foc més viu. Quan sigui ja quasi evaporat del tot el vi, hi afegirem els bolets que haurem tallat a trossos prèviament. Salem i empebrem. Baixem de nou el foc i, amb la paella destapada, deixem que es facin els bolets, si cal remenem el guisadet suaument.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina sort haver trobat rossinyols, cuinats així són fantàstics!!

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

M'encanten aquests bolets però no coneixia aquest nom. La pluja hafet que en puguis menjar ben aviat.
Aquest any provaré d'assecar rosinyols de pi. Tu ho has fet mai?

Anirac ha dit...

elsfogons...: doncs sí, tot té el seu cantó bó!! la pluja: els bolets i l'arc de Sant marti :-)
apeucoix: la veritat es que no he provat mai d'assecar bolets...ja miraré en el teu blog com han quedat i a veure si m'animo jo també !!!

Seguidors