divendres, 17 de juliol del 2020

Marinera de peix de sant pere

Un plat molt senzill de fer , tot en cru i llestos! Is recomano si els talls de peix no són gaire grossos, coure primer les verdures i quan siguin mig fetes, afegir-hi el peix...El Sant Pere és un peix molt bo, blanc, relativament barat i si bé no gaire habitual de trobar al mercat. Cal que el peixater us tregui les espines laterals que són fortes i esmolades, això sí. Aquest nom tan curiós de Sant Pere o peix de Sant Pere és comú a tota la Mediterrània cristiana i prové d'una llegenda , segons la qual, Sant Pere quan era pescador, el va pescar per a recuperar una peça d'or i poder pagar el tribut al temple..el peix des de llavors, té unes taques als costats que serien els dits de l'apòstol.


ingredients (2 persones):

1 Sant Pere tallat a rodanxes
1 ceba grossa
2-3 tomàquets
all i julivert.

En una cassola hi afegim un bon raig d'oli i les verdures netes, pelades i tallades a rodanxes. Tapem i deixem coure. Si el peix es gruixut, l'afegim també ara salat i empebrat, si no , ens esperem a mitja cocció.
Deixem que cogui tot amb el propi vapor a foc baix. A mitja cocció , hi afegim el peix i si ens estiguessim quedant curts de liquit, unes cullerades d'aigua o de vi blanc. Deixem que acabi de coure i servim.

També es pot fer amb qualsevol altre peix blanc. El cap i les espines del peix les podem guardar per a fer brou per arròs, per exemple.

Seguidors