dijous, 23 de juliol del 2020

Pollastre amb llimona a la manera de la Catalunya Nord


Aquesta recepta és típica del Rosselló i el Conflent i allà, justament, li'n diuen pollastre a la catalana.
Veureu que és molt fàcil de fer i queda molt bé!

Ingredients (2 persones):
1/2 pollastre tallat a octaus.
2 o 3 llimones
1 gotet de vi blanc
1 cabeça d'alls


Enfarineu els talls de pollastre lleugerament i prèviament amanits amb sal i pebre negre. Feu-los agafar color, sofregint-los en una cassola amb oli. Quan tinguin coloret, afegiu-hi el suc d'una llimona, el got de vi, els alls pelats i aixafats, l'altra llimona tallada a rodanxes (prèviament tingudes uns minuts en aigua freda). Tapeu i deixeu coure a foc baix, que vagi fent xup-xup. Ha de quedar poc suc, si veiem que en fa massa, podem destapar la cassola perquè se n'evapori un poc.

Servim acompanyat d'escalivada o de llesquetes torrades i refregades amb all..

Seguidors