dissabte, 8 de maig del 2010

Chips and peas versió 2.0 (patates i pèsols)

Els petits canvis són poderosos,com deia el Capità Enciam: no fa pas gaire varem passar un cap de setmana al País de Gal·les. El dissabte al vespre vàrem decidir anar a menjar el típic fish&chips..però quan vàrem arribar a la botiga, havíem acabat ja el peix! Llavors ens van oferir els chips&peas, els dos amics britànics que venien amb nosaltres ens van animar de seguida a provar-ho...va resultar ser una salsa-puré de pèsols per "sucar" amb les patates fregides. Com que un puré , i a sobre ben espès, no es precisament la idea que tenim per aquestes latituds d'una salsa...he fet unes petites modificacions i ha quedat molt més bo (o potser hauria de dir més adaptat al nostre paladar!) ...
Bàsicament, hi he afegit una vinagreta de menta i, com que les patates fregides no m'agraden especialment, les he canviades per unes també molt britàniques "jaket potatoes" o sigui, patates al caliu, o en el meu cas, al forn.

Necessitarem:
1 patata grossa per persona sense pelar
200 gr de pèsols
Per la Vinagreta de menta:
vinagre
menta seca
oli sal i pebre

Coem al forn (o millor al caliu) les patates amb pell i tot ben netes. A part, preparem una vinagreta: utilitzarem una part de vinagre per dues d'oli, menta seca en pols (una bona quantitat), sal i pebre. Ho batrem tot fins a lligar la vinagreta. A part també, bullim els pèsols, i un cop cuits, els passem per la minipimer, obtindrem un puré. Llavors ho barrejarem amb la vinagreta fins aconseguir una pasta més fluida (al gust de cadascun).
Servim les patates obertes per la meitat i al damunt, la salsa.

Seguidors