dilluns, 24 de maig de 2010

Pakores

Aquest plat ens el van ensenyar durant un curset de cuines del món. És molt senzill de fer, no es excessivament picant i ens pot servir tant de pica-pica com de plat principal. Es serveix calent i s'acompanya de txunei per sucar.

Ingredients:
2 tasses de farina de cigrons
pebre vermell picant (1 culleradeta de cafè) opcional
llavors de comí (una cullerada sopera)
sal
aigua
oli
opcionalment es pot posar també llevat Royal
verdures: pebrot verd , pastanagues, ceba (amb menta) o esbergínies...

En un bol gros es barreja la farina de cigrons amb les espècies, i s'afegeix aigua a poc a poc fins aconseguir una textura cremosa
A part es tallen les verdures a dauets petits. S'arrebossen bé amb la pasta de farina i es formen bunyols que submergirem a l'oli calent. Cal deixar que els bunyols , o sigui les pakores, es daurin bé per totes dues bandes.
Les pakores es fan d'una sola verdura, sense barrejar-les entre elles. Si decidim fer-les de ceba, quedaran molt bones si els hi afegim menta picada (fresca o seca, segons tinguem) en el moment de fer la pasta.

Seguidors