diumenge, 9 de maig de 2010

Galets farcits

Aquesta recepta tan serveix pels addictes als galets com per tots aquells que ja estan cansats de menjar-se'ls sempre com a sopa i busquen una manera diferent d'acabar els paquets de galets de nadal que quedin per casa.

Necessitarem:
400 g de galets de Nadal
formatge ratllat
mantega

Pel farcit:
4 o 5 tomàquets
2 cebes
2 porros
1 branca d'api
4 pastanagues
2 o 3 alls
julivert
200 g de carn de vedella picada
sal i pebre

Per a la beixamel
30 g de mantega
2 cullerades ben plenes de farina
3/4 de litre de llet
nou moscada
sal

Bullirem els galets normalment, un cop cuits els posarem a escórrer.
Per a fer el farcit, utilitzarem la salsa d'api i pastanagues amb carn de la que ja vaig parlar, trobareu les instruccions aquí.
Amb una cullera o una màniga pastissera i una mica de paciència, anirem posant part de la salsa dins dels galets. Cal anar una mica amb conte per no trencar-los.
Un cop els galets farcits, els posarem a una safata que pugui anar al forn.
Començarem a fer la salsa beixamel: en un cassó deixarem desfer la mantega, quan sigui liquida, hi afegim les dues cullerades de farina, donarem uns quants tombs perquè es cogui. Afegirem la nou moscada ratllada al gust. Cal vigilar que la farina no es cremi ni faci grumolls. Quan sigui cuita, abocarem la llet, i anirem remenant constantment fins que la beixamel es torni espesa. La salarem.
Abocarem la beixamel damunt els galets farcits, repartirem pel damunt el formatge ratllat i una mica de mantega a trossets.
Ho posarem a gratinar fins que agafi color.

1 comentari:

Edith Pilaff ha dit...

Ciao,grazie delle informazioni sulla romesco!Si ogni tanto anch'io metto nocciole,gnam.
Un salutone.

Seguidors