dimecres, 12 de maig del 2010

Semi-fred de formatge amb taronja i torrons d'Agramunt

Unes postres molt lleugeres amb un gust a taronja molt refrescant i sense gaires complicacions. La recepta original duu galetes maria en comptes de torrons d'Agramunt, però quan em vaig posar a fer-lo em vaig adonar que no en tenia...ràpidament, vaig decidir substituir-les per un parell de peces de torrons d'Agramunt d'avellana.

Necessitarem:
200 gr de mató o de mascarpone
1 iogurt natural
2 ous (separarem els rovells de les clares)
3 o 4 fulls de gelatina remullats en aigua freda
1 taronja grossa (la pell ratlla da i el suc)
100 g de sucre
2 peces de torrons d'Agramunt (o uns 50 g de galetes maries)
50 g d'atmelles laminades crues passades per la paella
una bossa de melindros

Farem un almívar amb el suc de la taronja, la ratlladura i el sucre, posant-ho tot en un cassó al foc. Quan el sucre sigui desfet, ho retirarem del foc, deixarem que es refredi una mica, i anirem posant els rovells d'ou d'un en un, baten enèrgicament per evitar que quallin. Es torna al foc, i es deixa coure fins que arranqui a bullir. Ho tornarem a retirar del foc, i afegirem els fulls de gelatina escorreguts i d'un en un sense parar de remenar.
En un bol, posarem el formatge, el treballarem una mica, després el iogurt i els torrons d'Agramunt prèviament passats pel túrmix fins fer-ne una pasta fina. Quan sigui ben barrejat tot, hi afegirem les dues clares muntades a punt de neu, a poc a poc, barrejant amb suavitat per evitar que es baixin. Després hi afegirem l'almívar de suc de taronja (ha d'estar ja una mica pres) i ho barregem tot amb cura.
Mentrestant, en una plàtera plana, montarem una base amb els melindros. Quan els haguem repartit bé, "tapant" tots els racons, els mullem una mica amb una barreja d'aigua (una mica) i licor de taronja (o un altre licor del nostre gust). Abocarem la crema preparada prèviament i ho posarem a la nevera fins que quedi ben quallat.
abans de servir, espolsarem pel damunt les atmelles laminades. Cal que estigui fred, però no congelat!

Seguidors