dijous, 27 de maig de 2010

Sípia a la brutesca

Aquest és un plat tradicional que no requereix molta elaboració, però que té un resultat excel·lent. És un plat típic de la cuina de pescadors que ,segons vaig llegir en una ocasió, es feia a la barca mentre treballaven. És una de les (varies) receptes tradicionals on hi entra la xocolata.

Necessitarem(per a quatre persones):
4 sípies mitjanetes
4 patates grosses
2 alls
2 o 3 cebes
1 fulla de llorer
1 presa de xocolata
1 gotet de vi ranci
sal i oli

En una olla grandeta, hi posem un raig d'oli, les cebes senceres i pelades, la fulla de llorer, els alls pelats, la presa de xocolata i el gotet de vi ranci. Tot en cru i en fred. Encenem el foc i deixem que cogui uns 10 minuts. Afegim llavors, la sípia sencera o tallada a quarts, i les patates tallades a dauets. Deixem que segueixi coent fins que les patates siguin cuites. Afegim la sal al gust. I ja podem servir-ho!

2 comentaris:

Lola ha dit...

Super curios la xocolata amb la sipia, veritat? mai ho he tastat.... et done les gracies per vindre ca Chez, una abraçada forta.

anirac ha dit...

curiós, però bonissim!!!
gràcies pel comentari!

Seguidors