dimecres, 5 de maig de 2010

Coca de ceba

Les coques m'agraden moltíssim així és que tinc pensat d'anar penjant unes quantes receptes variant o be els ingredients o be la forma de fer la pasta. Aquesta coca de ceba és molt senzilla i relativament ràpida de fer.

Ingredients:
Per la pasta,
400 g de farina
1 vas d'oli
1 vas d'aigua
llevat royal
sal

Pel condiment o el farcit:
3 o 4 cebes
olives negres d'Aragó
sal i pebre
oli
opcional: anxoves saladetes

Tallem la ceba molt fina i la fem coure en una paella fins que estigui toveta. Salem i empebrem al gust.
Preparem la pasta fent un volcanet amb la farina i abocant-hi dins la resta dels ingredients. Barrejar-ho tot fins que la pasta quedi lligada,la pastarem però no la treballem massa perquè no ens agafi corretja (si ens "passem" de la ratlla, quan volguem estirar la pasta tindrà tendència a arronsar-se com un cargol). Es recomanable tenir preparada una mica més d'aigua per si la pasta queda molt eixuta.
Quan ja estigui feta, l'estirem amb el corró damunt una llauna per anar al forn, hi posem la ceba pel damunt, les olives negres i un raig d'oli. Enfornem (a uns 180º). Quan sigui cuita, la treiem del forn i immediatament li tirem un altre raig d'oli.
Si li volem posar les anxoves, cal fer-ho uns minuts abans de treure-la del forn, si no quedaran massa cuites.

Seguidors