dimecres, 22 de juny del 2011

Mongetes amb bolets i all i julivert

Una recepta molt fàcil de fer amb un acompanyament molt senzill. Aquest cop les hem provades de fer amb uns rossinyols secs (Cantharellus cibarius), però queden molt bé també amb trompetes de la mort (Craterellus cornucopioides) , moixernons ((Calocybe gambosa), camagrocs (Cantharellus cibarius) o ceps (boletus edulis) per exemple, i molt millor si són frescos! Les mongetes, en aquest cas, són de la varietat "pilarica" que també ens agrada molt a casa. Les proporcions estan fetes una mica a ull!

Ingredients (2 persones):
400 g de mongetes ja cuites
1 grapat de rossinyols secs (si fossin frescos, millor, llavors haurien de ser uns 300 g)
2 alls
1 branca de julivert ben grossa
sal i pebre negre

Tirem un raig d'oli a la paella i quan sigui calent, els bolets prèviament hidratats durant un parell d'hores. Deixem coure un parell de minuts i hi tirem l'all i el julivert tallats ben menuts. Donem un parell de voltes, deixem coure uns minuts i hi afegim les mongetes, salem i empebrem i si cal, hi afegim una mica de l'aigua d'hidratar els bolets (però segurament no caldrà) deixem que cogui uns 5 minuts, anem donant-hi voltes i ja ho tindrem llest per servir.

2 comentaris:

La Taula d'en Bernat ha dit...

Mmmm! Quina bona pinta. Tinc per casa unes trompetes deshidratades que ja m'imagino acompanyades per unes bones mongetes i una picadeta d'alli julivert!

Salutacions!
Anna

Gemma ha dit...

Tot i que les monegetes no m'entusiasmen, a casa aquest plat triomfaria! Ideal per acompanyar una carn a la brasa o com a entrant, ha de quedar molt gustós.

Seguidors