dissabte, 2 de juliol del 2011

Empedrat

 Un clàssic de l'estiu: l'empedrat. Ràpid de fer, complert i el podem tenir preparat per endevant a la nevera. El clàssic és fa amb mongetes (de Santa Pau o del ganxet) però amb llenties també queda molt bo.

Ingredients (2 persones):
200 g de mongetes ja cuites
100 g de bacallà esqueixat (aproximadament)
2 tomàquets de Montserrat
1 ceba petita
olives negres (o arbequines)
1 ou dur (opcional)
enciam, les fulles més tendres (opcional)

Un parell d'hores abans, posem el bacallà esqueixat en aigua. Si no el tenim esqueixat, podem fer servir un tros de bacallà sec, el posem en aigua i quan sigui hidratat, l'esqueixem amb les mans, però llavors, caldrà que el posem en aigua el dia abans.
Tallem els tomàquets a trossos, opcionalment, si volem, els hi podem treure la pell. Tallem la ceba ben petita. Netejem les fulles d'enciam, si fossin grosses, les podem tallar a trossets.
Barregem en un bol, les mongetes, el bacallà, els tomàquets, la ceba i l'enciam. Decorem amb les olives i amb l'ou dur tallat a llunes. Amanim amb una mica d'oli i opcionalment, amb vinagre.

5 comentaris:

Cristina ha dit...

Un clàssic de sempre.Jo l´he provat amb llentíes i m´agrada més que amb mongetes. Suposo que això va a gustos. Però de totes maneres és deliciós.

Unknown ha dit...

un gran clàssic que no falla! a l'estiu m'encanta, a més, el deixo preparat a la nevera i t'estalvia feina!
una salutació,

Unknown ha dit...

un classico dell'estate sicuramente anche da noi con le varianti del luogo :D
serena domenica *
cla

Ornella ha dit...

Una gustosa preparazione estiva che a me piace moltissimo! Ciao buona domenica!

La cuina de l'Eri ha dit...

Què bo! M'encanta i ara per aquestes calors és ideal. Fresquet i ben saludable!
Petons

Seguidors