Una recepta que hem tret a base de barrejar dues de diferents: una pasta brisa feta amb farina d'ametlla (que corre per la xarxa) i un farcit de xocolata amb un impressionant gust a menta que hem tret d'aquest blog tant fantàstic (aquí).
Per la pasta brisa:
150 g de farina
50 g de farina d'ametlla
100 g de mantega pomada
20 g de sucre
1 ou
sal
Per la trufa:
uns brots de menta
3 rovells d'ou
225 g de xocolata de cobertura
220 ml de nata per muntar
1 cullerada sopera de sucre
cacau en pols
Començarem per preparar la pasta brisa: formem un volcanet damunt el marbre de la cuina amb la farina normal i la d'ametlla barrejades, al mig hi posem (al conus volcànic) l'ou sencer, la sal, el sucre i la mantega estovada però no calenta ni líquida. Barregem la mantega amb els ingredients que hi ha dins del cercle del volcà, hi afegim la farina i ens quedarà tot agrumullat i a trossets. Juntem tots els trossos de la pasta, fem una pilota, i la brunyim, es a dir, es pressiona la pasta amb el palmell de la ma procurant de estirar-la, ho ajuntem de nou, formem una pilota i tornem a repetir l'operació. Així fins a 4 cops. Després, tornem a fer una pilota, tapem la pasta amb un drap i ho deixem reposar a la nevera uns 30 minuts.
Passat aquest temps, estirem amb l'ajut del corró la pasta damunt del motllo, punxem la pasta amb una forquilla i enfornem a 180º. Hem de vigilar que la pasta es cogui però que no pugui ni faci bombolles. Si veiem que mira de pujar, podem obrir el forn i "enfonsar" delicadament la part que s'estigui aixecant amb l'ajut de l'escorridor o un cullerot. Quan la pasta sigui cuita, la traiem del forn i deixem que es refredi.
Posem en un cassó la nata i els brots de menta, escalfem i deixem que infusioni la menta sense arribar a bullir. Colem i aboquem a un altre cassó la nata, hi afegim la xocolata a trossos i deixem que es desfaci. Psem al bany maria els rovells amb el sucre i remenem constanment fins que sigui una barreja homogènia i hagi espessit. Ho afegim a la xocolata i remenem de nou.
Aboquem ara la xocolata damunt el pastis i ho posem a refredar a la nevera.
Quan l'haguem de servir, l'adornem amb cacau en pols amarg enpolsinat per damunt.
3 comentaris:
Estres quina pinta!La pasta brisa t'ha quedat genial
Che meraviglia questa crostata con la crema di cioccolato profumata alla menta..mmmm che buona!!
Grazie, mille grazie per le ricette e soprattutto per avercele tradotte! Un bacione grande!
Ei!... passava per aquí i he vist de reüll, aquesta magnífic pastis de xocolata i menta ... quins records em porta ..!!!
t'ha quedat fantàstic!!
una abraçada
Publica un comentari a l'entrada