Una variant dels clàssics i famosos carquinyolis fent servir la farina de fajol. Varen quedar boníssim, amb el gust peculiar del fajol i una consistència una mica sorrenca molt interessant i curiosa.
Ingredients (20 peces):
100 g de farina
75 g de farina de fajol
1/2 culleradeta de llevat royal
100 g de sucre
100 g d'ametlles crues (amb la pell millor)
1 ou
la pell ratllada d'una llimona
llet i sucre per pintar els carquinyolis
Comencem per a posar les ametlles amb aigua, així "s'agafaran" millor a la pasta.
Formarem un volcà amb les farines i el royal, al mig (és a dir, al cràter), hi posarem l'ou sencer, el sucre i la pell de la llimona.
Començarem a treballar la pasta, quan comenci a estar lligada, hi afegirem les ametlles escorregudes i barrejarem tot. Quan tinguem la pasta ben lligada, la dividirem en dues i els hi donarem forma de barra de pa. Pintarem la superfície amb la llet barrejada amb sucre i ho posarem al forn, ja calent a 200º.
Quan sigui cuit, i encara calent, tallarem a llesques formant els carquinyolis. Si els volem més torrats, els escamparem de nou sobre la llauna del forn i ho tornarem a coure un parell de minuts més.
4 comentaris:
Em costa imaginar el sabor.. però vaja, segur que són boníssims!!
Petonets
T'han quedat autèntics!! boníssims!!
que originals!!! he vist que tens més receptes de carquinyoplis, si et ve de gust també pots deixar l'enllaç!! ,) moltíssimes gràcies per participar a Memòries. petonets
Això de fer servir farines diferents em sembla molt bona idea.
Moltíssimes gràcies per participar.
Publica un comentari a l'entrada