dimarts, 18 de maig del 2010

Pastís de trufa "molta sort"

La setmana passada varem fer una petita festa per una companya a la feina. No li han renovat el contracte (i no és la primera), coses de la crisis...l'única cosa que podíem fer per la nostra part, és que s'endugues un bon record de tothom..per part meva, vaig portar aquest pastís. Irresistible per al xoco-addictes, per cert!
Necessitarem:

per la pasta brisa:
200 g de farina
100 g de mantega
1 0u
sal (una mica)
30 g de sucre
ratlladures de taronja

per la trufa:
400 cc de crema de llet (de muntar)
500 g de xocolata de cobertura
25 g de mantega
75 de sucre
ratlladures de taronja (o una cullerada del licor favorit)

Primer prepararem la pasta brisa: sobre el marbre, fem un volcanet amb la farina, al mig hi posem l'ou, la mica de sal, el sucre i la mantega tova i les ratlladures de la pell de la taronja. Treballem els ingredients de dins el volcanet fins que estiguin completament barrejats. Cal treballar-ho amb la mà, doncs quedarà millor. Afegirem la farina a poc a poc, fins que sigui difícil de treballar pels grumolls que s'hi faran. En aquest punt "reunim" tots els grumolls, els ajuntem i els brunyim, o sigui, amb la mà es pressiona la pasta procurant estirar-la pels costats (tindrem una bola i li "farem" una orella, per dir-ho així), s'ajunta un altre cop , es torna a fer la bola i es torna a estirar dues o tres cops més, sempre amb el palmell de la mà per estirar. Així quedarà compacta i regular.
La guardem a la nevera com a mínim 30 minuts (opció ràpida: comprar-ne de la preparada, però no tindrà el gust a taronja).
A part, farem la trufa. Posem a coure la crema de llet juntament amb el sucre fins que sigui a punt de bullir. Llavors, la retirarem del foc, i afegirem la xocolata a trossos, anirem remenant fins a desfer-la del tot. Quan hagi baixat de temperatura, afegim la mantega i la resta de la pell ratllada de la taronja. Deixem-la reposar.
Posem en un motllo la pasta brisa, prèviament estirada amb un corró. Posem-la al forn ja calent a 200º, enrecordant-se de punxar la base perquè no "pugi". Quan sigui cuita, la treiem del forn i deixarem que es refredi.
Quan la base estigui ben freda, la farcirem amb la trufa ja preparada. La posem a la nevera fins que acabi de quallar. Per decorar podem fer un dibuix o unes lletres com a la foto amb una reducció de licor (en aquest cas de licor de menta) o bé fem encenalls amb xocolata de cobertura blanca i/o negra i empolsinem pel damunt.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja estic veient que a part de posar-hi molta paciència, m'hauré de comprar un forn elèctric, que amb el de gas butà..... tururut !!

Seguidors