dimarts, 15 de juny del 2010

Pastís semi-fred de maduixes

Els semi-freds són pastissos molt lleugers i relativament fàcils de fer. L'única complicació és "dominar" l'ús de la gelatina, requereix estar atent/a a la quantitat que cal fer servir en cada cas per obtenir una pastís amb la consistència adequada sense que ni ens quedi massa líquid ni, es clar, gomós!! Per aquest semifred aprofitarem les maduixes que ara podem trobar a un preu molt assequible a qualsevol mercat o botiga o super.

Ingredients:
una bossa de melindros 8o una planxa de pa de pessic)
500 g de maduixots ben vermells i madurs
75 g de sucre llustre (per la cobertura)
1 cullerada de suc de llimona (per la cobertura)
1 cullerada sopera de maizena (per la cobertura)
150 g de sucre
1 pot de "speisequark" del Danone o similar
4 fulls de gelatina
200 cc de crema de llet muntada
1 clara d'ou

Posem els fulls de gelatina en remull amb aigua freda.
Triturem les maduixes amb el túrmix.
En un cassó, posem els 150 g de sucre i una mica més de la meitat de les maduixes triturades, fins que es desfaci el sucre. Quan el sucre estigui desfet, es retira del foc i es deixa refredar una mica, llavors, s'afegeixen un a un els fulls de gelatina ben escorreguts. Cal remenar-los bé perquè es desfacin completament.
Deixem que es refredi una mica i ho barregem amb el formatge, la clara muntada a punt de neu i la nata.
En un motllo rodó, posem els melindros al fons de forma que facin una capa que cobreixi tot el fons del motllo. Quan els tinguem ben distribuïts, els mullem una mica amb licor diluït amb aigua (potser qualsevol licor que ens agradi). S'aboca la crema de formatge i maduixes i es posa a la nevera 5 o 6 hores.
Els maduixots que ens queden els posem al foc, amb el sucre llustre, el suc de llimona i la maizena. Deixem que bulli una mica fins que agafi consistència. Un cop aquesta crema estigui freda, se'n posa una capa per damunt el pastís. Si ens en sobra, servim la resta en una salsera(per acompanyar el pastís).

Seguidors