dissabte, 18 d’abril del 2020

Bacallà de quaresma (amb carxofes i ous durs)

Un altre clàssic de la Quaresma, aprofitant a més, la temporada de carxofa....

Ingredients (2 persones):

2 ous
3 carxofes
4 talls de bacallà sec ja dessalat
1-2 alls
julivert

10-12 ametlles torrades
10-12 avellanes torrades

llimona (per no fer ennegrir les carxofes)


Primer de tot, traurem les fulles exteriors de la carxofa i la tallarem a octau, traient-li també el borrissol  del mig i posarem els talls en un bol gros amb aigua i llimona tallada a trossets i suc de llimona. Això es perquè no ennegreixi.

Mentrestant, bullim uns ous i quan siguin ja fets, els retirem del foc i els hi traiem la closca, els partim per la meitat i els reservem.

A part, enfarinarem els talls de bacallà ja dessalat i els fregirem una mica amb oli. no s'han de coure del tot. Els reservem.

En el mateix oli, sofregim les carxofes enfarinades i anem reservant-les també.

En una cassola amb una mica de l'oli que hagi quedat de sofregir el bacallà i les carxofes, sofregim una mica uns alls. Quan comencin a agafar color, hi afegim les carxofes, una mica de julivert picat i una mica d'aigua per a què vagin coent. Quan siguin quasi fetes les carxofes, hi afegim els talls de bacallà i una picada d'ametlles i avellanes el més fina possible.  Hi afegim els ous dusos i deixem coure uns cinc minuts més. Cal que ens quedi el més curt de suc possible. Servim.


Seguidors