dissabte, 25 de juny del 2011

Coca de llardons

Una altra de les coques obligades per aquestes dates: la de llardons. Molt fàcil de fer si comprem la pasta de full ja preparada, una mica més entretinguda si la volem fer a casa...en aquest cas vàrem optar per l'opció més ràpida: comprar-la congelada.

Ingredients (4 persones):
1 porció de pasta de full d'uns 200g
150 g de llardons (millor si els comprem a la cansaladeria)
una mica de sal
50 g de pinyons
sucre abundant
mantega
1 rovell d'ou

Primer de tot picarem ben fins els llardons amb el morter. Posarem en aigua els pinyons, perquè així no s'ens cremaran quan vagin al forn.
Descongelem la pasta de full seguin les instruccions del fabricant. Formem un rectangle damunt la llauna que hagi d'anar al forn (si cal, l'untem prèviament amb mantega), marquem un marge d'uns dos dits de gruix tot al voltant i hi fem uns talls perquè ens quedin els típics talls de la coca. Escampem els llardons dins del marge i elsl aixafem una mica amb el corró, així ens quedaran ben prensats. Posem-hi una mica de sal pel damunt i pintem-ho amb el rovell d'ou. Si cal, tornem a allisar la superfície amb el corró. Tirem els pinyons pel damunt i el sucre. Esquitxem una mica d'aigua pels costats de la coca (comte! sense mullar-la), això ajuda a fer pujar la pasta de full.
Enfornem a 200º uns 20 minuts.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Tinc pendent de fer la coca de llardons, amb el que m'agrada!
Petonets
Sandra

La cuina de l'Eri ha dit...

Boníssima! No sabia això de mullar els pinyons... bon truc que em quedo per quan la torni a fer! Petons

Coses de Llàbiro ha dit...

Jo també la compro congelada, això de fer-la a casa em sembla massa complicat.
Al memòries d'una cuinera aquest mes fem recopilació de coques, si t'animes només has de deixar l'enllaç als comentaris.
Petons.

Judith ha dit...

Tot i que comprem la massa feta queda bonísssssssssssima!!!! un petonet molt fort, i gràcies per participar!!!

Seguidors