dimecres, 12 de desembre del 2018

Sipietes amb fesols a la manera de l'Ebre

Una recepta ebrenca ben fàcil de fer. Originariament la recepta deia sipia , i la feien a trossets; naltros teníem sipietes i les hem aprofitat. Com veureu, no te cap secret la recepta i no cal ser un cuiner expert i , a més, ens pot servir com a plat únic.

Ingredients (2 persones):
7 o 8  sípietes (o una sípia sencera grossa ja neta)
1 llauna de mongetes tipus "pochas" (en el nostre cas) o 250 g de mongetes ja cuites
2 tomàquets madurs
1 ceba
3 o 4 alls
2 fulletes de llorer
1 culleradeta petita de pebre vermell dolç
salsetes (colorant alimentari, a l'Ebre agrada molt)
1 tassa de brou suau vegetal o d'aigua


Posem en cru a l'olla, els tomaquets tallats, la ceba tallada a quarts, els alls pelats, el llorer i les sipietes netes amb el pebre vermell (no salar res de tot això!) i un raig d'oli. Deixem que suin les verduretes i quan comenci a fer oloreta el bullit, hi afegim l'aigua o el brou , tapem i deixem que cogui.

Quan les verdures siguin ben cuites i desfetes, hi afegim les salsetes i els llegums. Salem.  Si ens queda molt sec, hi afegim una mica més d'aigua. Deixem que bulli uns cinc minuts  a foc suau, vigilant que no es desfacin els llegums i servim.

4 comentaris:

MBG ha dit...

Molt bona recepta, fa mengera de veritat.
Això de les salsetes no ho he trobat enlloc, només a les teves receptes.
Pel que dius és un colorant alimentari, però es ven preparat amb aquest nom? Què són sobrets?
M'agradaria que ho expliquessis una mica més i en posessis alguna foto.

Moltes gràcies.
Marta

Anirac ha dit...

hola,

és colorant alimentari en pols...com aquell que a vegades es posa a la paella...jo sempre l'he vist com a "colorant" a les lleixes de condiments i la veritat és que no l'havia fet servir mai fins que no vaig començar a fer receptes de l'Ebre. Normalment ho venen en potets iguals que el pebre, el comí però també n'hi ha algunes marques que ho venen en sobrets.

MBG ha dit...

Enteses,
Ara ja sabem què és. Seria equivalent, posar-hi safrà?

I això de dir-ne salsetes d'on ve?



MOltes gràcies!
Marta

Anirac ha dit...

Salsetes es el nom "popular"a l'ebre I el que fan servir els llibres de receptes d'allà. Suposo que si, aquest col.lorant , de fet, n'és el substitut baratet.....

Seguidors