Aquest plat el varem tastar al mateix Reus durant la seva Festa Major de Sant PEre..segons la tradició, era el plat tipic d'aquell dia, si bé no sabem si el costum es manté. El plat es bonissim!
Ingredients (4 persones):
800 g de vedella (no teniem bou!) tallada per a fer estofat
200 g d'arròs
2 cebes
2 pastanagues
3 tomaquets ben madurs
800 g de vedella (no teniem bou!) tallada per a fer estofat
200 g d'arròs
2 cebes
2 pastanagues
3 tomaquets ben madurs
1-2 fulles de llorer
1 culleradeta de canyella en pols
herbes en pols: marduix, sàlvia, orenga, farigola (es poden picar al morter)
1 got de vi ranci
Començarem per salpebrar la vedella
E una cassola, enrossirem els daus de vedella un cop salpebrats i enfarinants lleugerament i quan tinguin color, els retirarem i reservarem.
Ara en aquest oli, sofregirem la ceba i l'all picolada ben fina i la pastanaga a rondanxes i quan comenci a transparentar, hi afegirem tambçe una cullerada de les herbes en pols i deixarem que cogui una mica més. Hi afegim el got de vi ranci i quan l'alcohol s'hagi evaporat, el tomàquet ratllat. Deixem que es concentri el sofregit.
Quan el sofregit estigui ben concetrat, hi afegim la canyella i hi tornem a posar la vedella. Ho cobrim amb aigua, ho tapem i reduim el foc i deixem que faci xup-xup. Quan la vedella estigui ben tendra, ho rectifiquem de sal i pebre, ho deixem coure 5 minuts més i ja ho tindrem.
A l'ultim moment, bullim l'arròs com si vulguessim fer arròs bullit, el colem i el servim en un plat com acompanyament del bou amb arròs...Us en llepareu els dits!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada