dijous, 8 d’octubre del 2020

Moixina (o gatet) a l'all-i-pebre valencià

 

Una altra recepta relativament ràpida i facil de fer...sense complicacions per anar per feina a la cuina...La moixina o gatet és un tauró que es troba sovint a les peixeteries a Girona , econòmic sense espines (només una de central i cartilaginosa) i que es ven sense pell. Aquest all-i-pebre es pot "allargar" afegint-hi patates (al principi i quan son cuites, afegir-hi el peix) o mongetes cuites (al final quasi de la cocció).


Ingredients (2 persones):
10 talls de moixina (segons tamany)
3-4 alls
1 cullerada sopera de pebre vermell dolç
1 pebrot de cirereta o un bitxo
aigua o brou molt suau

En una cassola amb una micona d'oli, fem enrossir els alls pelats i tallats a làmines fines i hi afegim també el pebrot de cirereta o el bitxo. Els alls no han de torrar-se! quan comencin a agafar color, s'hi afegeix el pebre vermell i ràpidament l'aigua o el brou. Si hi volem afegir patates, ara seria el moment, tallades i esqueixades no gaire grosses. Deixem que bulli i llavors (si hi hem posat patates, assegurem-nos que siguin cuites), hi afegim el peix tallat salat i empebrat. Deixem que cogui uns minuts i servim.

Seguidors