dimarts, 19 de desembre de 2017

Pastissets de Tortosa

Teníem moltíssimes ganes de fer pastissets...ens agraden molt i feia molt de temps que anàvem al darrera de poder-los fer i aconseguir, primer de tot, confitura de cabell d'àngel i una bona recepta que pogués assegurar l'èxit. Durant una recent  visita al Delta (una altra! i també per pardalejar) em vàrem comprar un pot (tot i que ens diuen que també es troba a grans supermercats a Barcelona). Els pastissets més coneguts a Barcelona són aquests, els de cabell d'àngel i normalment sempre porten l'afegit "de Tortosa"; al Delta es diuen simplement pastissets i se'n troben també de mató (brossat al Delta) i confitura de moniato. Aquesta recepta l'hem trobara al llibre de receptes de l'Associació de dones de la Cava; de fet seria més just anomenar-los pastissets de la Cava, però ens hem decantat pel nom més popular a Barcelona.

Ingredients (uns 24 pastissets):
250 gr d'una barreja 50%-50% de moscatell i anís dolç (barreja)
500 g d'oli bo d'oliva
farina la que admeti (aproximadament uns 750 g)
sucre per enfarinar-los
500 g de cabell d'àngel aproximadament

paper de cuina per fer els pastissets

En un bol o gibrell barregem el licor, l'oli i la farina i la treballem. Cal tenir una consistència tova, trencadissa...

Retallem dos trossos de paper de cuina per a ajudar-nos a fer els pastissets.

Posem un dels papers damunt el marbre de la cuina i damunt una bola una mica més gran que una nou de pasta. Tapem amb l'altre paper i amb l'ajut d'un corró, aixafem la bola fins a tenir llisa en forma arrodonida. Traiem el paper del damunt i posem al mig, el cabell d'àngel generosament. Amb l'ajut del paper d'abaix, tanquem com si féssim una "empanadilla", retirem el paper i tanquem el pastisset fent cordonet. Posem el pastisset en una llauna que pugui anar al forn, prèviament enfarinada. Repetim fins a tenir prou pastissets per omplir la llauna però que no es toquin els uns als altres. Enfornem a 190º (el forn cal que estigui ja calent).

Retirem els pastissets del forn quan comencin a enrossir. Els posem damunt d'una graella o similar perquè es refredin una mica , però abans no siguin freds del tot, els arrebossem en sucre.

Repetim tantes vegades com calgui fins acabar la pasta i/o el cabell d'àngel.

Cap comentari:

Seguidors