diumenge, 15 de setembre del 2024

Cor de vedella amb macarrons (o fideus gruixuts)

 


En honor del cuner Ignasi Domènech, sí el del mític llibre "La Teca"!, hem fet aquesta recepta. Aquest any es celebranels 150 anys des  del seu naixament i quina millor manera es pot tenir d'homenatjar-lo què repassant i tornant a fer les seves receptes? o millor dit, les receptes de cuina catalana que ell va recollir? Fa un temps vam ja publicar una variant d'aquesta recepta tambe recollida al llibre feta amb patates i pèsols...amb macarrons queda especialment bona, per nosltres...

Ingredients (4 persones)

1/2 cor de vedella
200 g de macarrons
1 ceba
2 claus d'olor
1 branca de farigola
1 fulla de llorer
canyella en pols
per la picada: julivert, dos alls, un grapat d'avellanes

Fem que el tripaire ens talli el cor de vedella a daus. A casa, el posem en aigua i un rajet de vinagre per a deixar-lo ben net.

En una cassola, posem un raig d'oli i sofregim els daus del cor prèviament escorreguts i salats, empebrats i empolsinats amb canyella al gust. Hi afegim deseguida la ceba tallada petitona. Afegim-hi també els claus, el llorer i la farigola.

Quan comenci a agafar color, hi afegim aigua per a cobrir la carn i deixem que es cogui. Quan sigui quasi fet, hi afegim els macarrons. Deixem que bulli cinc minuts fort i abaixem al mínim el foc. Mentrestant, fem la picada. Quan sigui ben fina, la deixatem amb el suc i l'afegim. Deixem que acabi de coure i rectifiquem de sal si cal. Ha de quedar un pèl sucós.

diumenge, 1 de setembre del 2024

Peles de patata fregides


 Pel maig i durant una visita al Border anglès vam veure que molts pubs i restaurants oferien aquesta recepta com a picoteig o entrant ..probablement uan recepta hereva de temps més durs (la zona no és bona per conreus, només erms amb torba i mig enfangats durant la primavera i bona part de l'estiu..)
S'acompanya amb diverses salses, la combinació més interessant era amb maionesa i la salsa agredolça dels rotllets de primavera xinesos, però naltros ho hem adaptat al que teniem per casa...També cal dir que, a dia d'avui, t'ho presenten tallat grollerament, amb força patata "enganxada" a la pela.

Ingredients (2-3 persones)_

2-3 patates mitjanes per persona
dues o tres salses que contrastin entre elles..naltros allioli i una reducció de ratafia, pero podria ser la salsa agredolça que deiem i allioli, romesco i allioli , soja el que vulgueu o us vingui de gust o tingueu per casa..

PElem les patates grollerament. La patata que "sobri" la podem aprofitar per a fer bullida i fer-ne ensaladilla rusa o un pure....

Fregim en força oli calent les peles, veurem que algunes s'ens inflaran. Quan siguin ben rossetes les traiem i les posem en paper absorvent per a que perdin l'excès d'oli.

Servim encara calentes acompanyades de la salsa o salses que tinguem o vulguem o puguem.



Seguidors