divendres, 27 de desembre del 2024

Seitons amb all i julivert


 Aquest plat es un aperitiu habitualment, però a casa ens agraden tant que sovint els fem com a segon plat...


Ingredients (2 persones)
400 gr de seitons
vinagre
oli
all i julivert

Despres de tenir en el congelador dos o tres dies els seitons, els desongelarem i els hi traiem espina i tripes. Els posem en vinagre i els deixem a la nevera tota la nit.

A primera hora, retirem el vinagre i hi posem pel damunt l'all i el julivert, sal i pebre i oli generosament. 

Servim. A la nevera se¡ns pot aguantar un parell de dies, pero cal tenir-los coberts d'oli..

dimarts, 10 de desembre del 2024

Rovellons amb cap de costella


 Aprofitant la temporada de bolets, ja només començar varem comprar un grapadet de rovellons i , com que teniem de fa temps a la nevera uns trossets de cap de costella varem decidir fer aquest saltejat...


Ingredients (2persones):

400 g de cap de costella a trossos
rovellons (els que permeti el pressupost)
all i julivert

Començarem per netejar i trossejar els rovellons. Els reservarem.

En una paella o en una cassola, amb un raig d'oli, rossejarem el cap de costella prèviament salat i empebrat. Quan comenci a agafar coloret, li afegim els rovellons i baixem el foc (si podem ho tampem).
Deixem que cogui tot junt,sacsejant de tant en tant i quan siguin quasi cuits els rovellons hi afegim l'all i el julvert al gust picolats ben fins. Recitifiquem de sal i pebre i deixem que acabi de coure.

dijous, 28 de novembre del 2024

Tripa de vedella a la provençal

 

Una nova recepta del mític llibre "La Teca"...aquest cop amb una recepta de tripes de vedella : a la provençal! Aquest cop, a més, hem comprat la tripa ja bullida, per estalviar-nos feina..

Ingredients (2 perones)

400 gr de tripa de vedella ja neta i bullida
2 tomaquets grossos ben madrus
1 ceba
all i julivert
cansalada viada
un manat d'herebes: llorer, api, farigola i orenga

començarem per enrossir la cansalada en una cassola. Quan sigui rossa, hi afegim la ceba i el manat d'herbes. Salem, tapem la cassola  i deixem que cogui fins que la ceba estigui transparent. Hi afegim el tomàquet ratllat i deixem que faci xup-xup i es concentri. 

Quan tinguem el sofregit ben concetrat, retirem les herbes i hi afegim la tripa tallada a trossos petits i un got del caldo de bullir-la (o en el nostre cas, aigua), hi ha d'haver prou aigua per a cobrir-la.

Deixem que cogui ben be 40 minuts i anem remenant de tant en tant per a que es barregi bé amb el suc...quan falti uns 10 minuts, hi afegim l'all i el julivert trinxadissims, rectifiquem de sal i pebre i deixem que cogui uns 10 minuts més...I ja ho tindrem!!

diumenge, 17 de novembre del 2024

Cananes amb ceba a la bruta

 

Les cananes són semblants al calamars, no són tan populars ni es veuen gaire per Barcelona, aquests, els varem comprar a Tarragona...La recepta d'avui, no pot ser més fàcil!

Ingredients (2 persones):
10 cananes mitjanes 
1 ceba ben grossa
1 got d'aigua
1/2 got d'oli
sal i pebre al gust

Tallem la ceba en juliana i la posen en una cassola amb tapa, juntament amb les cananes ja netes, l'aigua i l'oli. Hodeixem coure uns 20 minuts amb la tapa posada. Després destapem, i deixem coure fins que el suc es redueixi i la ceba estigui ben cuita, quasi bé caramelitzada...Cal salar i empebrar a l'ultim moment!

dissabte, 2 de novembre del 2024

Amanida de patates amb envinagrats

 

Una recepta molt senzilla de fer però que requereix tenir una certa varietat d'envinegrats..la part bona seria que son productes que ocupen poc a la nevera i admenten un temps llarg de conservació...Es serveix fred o a temperatura ambient i ens podria anar bé per a menjar durant una excursió, per la carmanyola, etc...

Ingredients (2 persones):

2 patates de mida grossa

envinegrats variats al gust:
tàperes
cogombrets
broquil
pebrot verd o bitxo que diuen a Girona
col
fonoll mati (típic de Menorca i que ens agrada força!)
cebetes

Tambe julivert al gust i un o dos alls pelats i picolats finets.


Per començar pelem les patates i les tallem a dauets. LEs fem bollir en aigua i sal..cal `posar-les a l'ollla quan l'aigua bulli! Vigilar-les bé i en pocs minuts ja les podrem colar i reservar.

A part, preparem els envinagrats.Els petits poden anar sencers, els altres millors tallar-los menuts.

Barregem en una plàtera, les patates, els envinagrats, l'all picolat fi i el julivert. Amanim amb sal i pebre al gust i ja ho podem servir!


dijous, 24 d’octubre del 2024

Amanida de tomàquet amb escopinyes

 


 


Una amanida ben fàcil de fer i que queda força bé...

Ingredients :

2 tomàquets grossos
1 llauna d'escopinyes
salsa per escopinyes (veure aqui).


Tallem els tomàquets com ens agradin més: rodanxes, llunes....Preparem la salsa. Aboquem les escopines damunt del tomàquet i la salsa damunt del conjunt...i ja està.

divendres, 18 d’octubre del 2024

Ceps saltats

 

Ara que estem a temporada de bolets, i després d'anys tan doletns de bolets, hem lençat la casa per la finestra i hem comprat un grapadet de ceps...Aquesta manera de cuinar-los es molt clàssica, senzilla i bonissima!!


Ingredients:

ceps segons presupost 

uns tallets de cansalada viada

all i julivert picolat ben fins


En una paella amb un xic d'oli, fregirem la cansalada i quan comenci a agafar color, hi afegirem els bolets tallats a làmines o trossos, ja nets, all i julivert i sal i pebre al gust. Saltajarem fins que siguin cuits, mirant que no es cremi la cansalada!


Per netejar els ceps, amb un drapet moll i un pelapatates si el peu per sota es molt sec; amb un ganivet fi i molta cura, li traurem "l'escumeta" de sota el barret..res de posar-los en aigua ni res d'això!!

dimarts, 8 d’octubre del 2024

Truita de carbassó i badocs

 

Aprofitant ja els últims badocs de la temporada, hem fet aquesta truita....senzilla i ben bona, això sí!


Ingredients (2 persones):

4 ous
1 raig de llet
1 carbasso mitjà
12 badocs.

Començarem per pelar i tallar a dauets petits els carbassons. En una paella amb oli, els farem coure prèviament salats i (opcional) empebrats . Quan siguin quasi fets, hi afegirem els badocs nets i sense el peduncle.

A part, deixatarem els ous amb un raig de llet i ho salarem. Afegirm els ous a la paella i barregem.
Deixem que cogui i quan s'hagi pràcticament quallat totalment, la girarem amb l'ajut d'un plat. Deixarem que cogui de l'altra banda i....ja ho tindrem!

Seguidors