Aquest plat es un aperitiu habitualment, però a casa ens agraden tant que sovint els fem com a segon plat...
divendres, 27 de desembre del 2024
Seitons amb all i julivert
Aquest plat es un aperitiu habitualment, però a casa ens agraden tant que sovint els fem com a segon plat...
dimarts, 10 de desembre del 2024
Rovellons amb cap de costella
Aprofitant la temporada de bolets, ja només començar varem comprar un grapadet de rovellons i , com que teniem de fa temps a la nevera uns trossets de cap de costella varem decidir fer aquest saltejat...
dijous, 28 de novembre del 2024
Tripa de vedella a la provençal
Una nova recepta del mític llibre "La Teca"...aquest cop amb una recepta de tripes de vedella : a la provençal! Aquest cop, a més, hem comprat la tripa ja bullida, per estalviar-nos feina..
diumenge, 17 de novembre del 2024
Cananes amb ceba a la bruta
Les cananes són semblants al calamars, no són tan populars ni es veuen gaire per Barcelona, aquests, els varem comprar a Tarragona...La recepta d'avui, no pot ser més fàcil!
dissabte, 2 de novembre del 2024
Amanida de patates amb envinagrats
Una recepta molt senzilla de fer però que requereix tenir una certa varietat d'envinegrats..la part bona seria que son productes que ocupen poc a la nevera i admenten un temps llarg de conservació...Es serveix fred o a temperatura ambient i ens podria anar bé per a menjar durant una excursió, per la carmanyola, etc...
Ingredients (2 persones):
2 patates de mida grossa
envinegrats variats al gust:
tàperes
cogombrets
broquil
pebrot verd o bitxo que diuen a Girona
col
fonoll mati (típic de Menorca i que ens agrada força!)
cebetes
Tambe julivert al gust i un o dos alls pelats i picolats finets.
Per començar pelem les patates i les tallem a dauets. LEs fem bollir en aigua i sal..cal `posar-les a l'ollla quan l'aigua bulli! Vigilar-les bé i en pocs minuts ja les podrem colar i reservar.
A part, preparem els envinagrats.Els petits poden anar sencers, els altres millors tallar-los menuts.
Barregem en una plàtera, les patates, els envinagrats, l'all picolat fi i el julivert. Amanim amb sal i pebre al gust i ja ho podem servir!
dijous, 24 d’octubre del 2024
Amanida de tomàquet amb escopinyes
Una amanida ben fàcil de fer i que queda força bé...
Ingredients :
Tallem els tomàquets com ens agradin més: rodanxes, llunes....Preparem la salsa. Aboquem les escopines damunt del tomàquet i la salsa damunt del conjunt...i ja està.
divendres, 18 d’octubre del 2024
Ceps saltats
Ara que estem a temporada de bolets, i després d'anys tan doletns de bolets, hem lençat la casa per la finestra i hem comprat un grapadet de ceps...Aquesta manera de cuinar-los es molt clàssica, senzilla i bonissima!!
Ingredients:
ceps segons presupost
uns tallets de cansalada viada
all i julivert picolat ben fins
En una paella amb un xic d'oli, fregirem la cansalada i quan comenci a agafar color, hi afegirem els bolets tallats a làmines o trossos, ja nets, all i julivert i sal i pebre al gust. Saltajarem fins que siguin cuits, mirant que no es cremi la cansalada!
Per netejar els ceps, amb un drapet moll i un pelapatates si el peu per sota es molt sec; amb un ganivet fi i molta cura, li traurem "l'escumeta" de sota el barret..res de posar-los en aigua ni res d'això!!
dimarts, 8 d’octubre del 2024
Truita de carbassó i badocs
Aprofitant ja els últims badocs de la temporada, hem fet aquesta truita....senzilla i ben bona, això sí!