dijous, 28 de novembre del 2024

Tripa de vedella a la provençal

 

Una nova recepta del mític llibre "La Teca"...aquest cop amb una recepta de tripes de vedella : a la provençal! Aquest cop, a més, hem comprat la tripa ja bullida, per estalviar-nos feina..

Ingredients (2 perones)

400 gr de tripa de vedella ja neta i bullida
2 tomaquets grossos ben madrus
1 ceba
all i julivert
cansalada viada
un manat d'herebes: llorer, api, farigola i orenga

començarem per enrossir la cansalada en una cassola. Quan sigui rossa, hi afegim la ceba i el manat d'herbes. Salem, tapem la cassola  i deixem que cogui fins que la ceba estigui transparent. Hi afegim el tomàquet ratllat i deixem que faci xup-xup i es concentri. 

Quan tinguem el sofregit ben concetrat, retirem les herbes i hi afegim la tripa tallada a trossos petits i un got del caldo de bullir-la (o en el nostre cas, aigua), hi ha d'haver prou aigua per a cobrir-la.

Deixem que cogui ben be 40 minuts i anem remenant de tant en tant per a que es barregi bé amb el suc...quan falti uns 10 minuts, hi afegim l'all i el julivert trinxadissims, rectifiquem de sal i pebre i deixem que cogui uns 10 minuts més...I ja ho tindrem!!

Seguidors