diumenge, 16 de maig del 2010

Tocinillos

Sovint ens trobem que en una recepta (normalment són postres) ens demana fer servir només rovells d'un o més ous..que fem amb les clares llavors? les podem utilitzar per fer altres postres (les més senzilles: el merengue) o les podem congelar. Però i si el que ens "sobra" són precisament els rovells? no els podem pas guardar a la nevera gaires dies! que fem amb ells, doncs?
Aquestes postres són una sol.lució fàcil i ràpida..

Necessitarem (per a dues persones)
2 rovells
60 g de sucre
40 cc d'aigua
escorça de llimona (o de taronja, si ho preferiu)
unes gotes de llimona

per l'acompanyament:
maduixots
suc de taronja

En un cassó posem el sucre, l'escorça de llimona, unes gotes de suc de llimona i l'aigua i, sense barrejar, deixem que cogui fins que es faci un almívar espès. A part, batem els rovells una mica i els colem perquè quedi ben fi. Quan l'almívar sigui pres, deixem que es refredi. Quan sigui fred, untem el motllo o els motllos petits on farem els tocinillos amb una mica d'almívar i la resta ho barregem amb els rovells. Aboquem la barreja als motllos i ho posem al bany maria al forn, es a dir, amb una safata amb una mica d'aigua (comte de no posar-ne massa que esquitxaria els tocinillos i els espatllaria). Cal deixar-ho coure a foc baix (100º) fins que els tocinillos quallin (40 minuts aprox, però depèn molt del forn).
Quan siguin freds els desmotllarem i els servirem acompanyats de maduixots tallats prèviament macerats en suc de taronja o en vi de porto.

Seguidors