dilluns, 24 de setembre del 2012

Crema de tomàquets amb iogurt, canyella i farigola

Avui li toca el torn a una crema de verdures vitaminada i fresqueta. La recepta l'hem trobada aquest estiu en una publicació dels mercats i places gironins. Hem fet servir els tomàquets del pebrot o de mamella (veure foto), una varietat que s'esta recuperant i que es pot comprar habitualment al mercat d'Olot (i suposem que a altres llocs , es clar). Es caracteritza per tenir poca llavor i molta carn, i sobretot, perquè té gust a  tomàquet!! És ideal per amanides, però, es clar, també per cremes i gaspatxos.

Ingredients (2 persones):

1/2 kg de tomàquets de mamella
una branqueta de farigola
un pessic de canyella
1 iogurt tipus grec
1 ceba tendra
1 o 2 alls
 brou suau o aigua
(1 ou dur per decorar)

Començarem preparant un sofregit: pelarem i tallarem l'all a rodanxes. Pelarem i tallarem a trossos petits la ceba i ho posarem en una olla amb un raig d'oli. Deixarem que les verdures suïn.

Mentrestant, ratllarem els tomàquets i quan ho tinguem ratllat, hi posarem una mica de sal i un pessic de sucre. Aboquem el tomàquet ratllat al sofregit (abans que la ceba ens agafi color!). Hi posem el brotet de farigola i la canyella. Deixem que cogui tot junt uns 10 minuts. Passat aquest temps, hi aboquem l'aigua o el brou i deixem que cogui tot junt uns altres 10 o 15 minuts. Retirem la farigola i deixem refredar.

Afegim el iogurt grec i ho passem tot pel túrmix fins que  ens quedi ben fi. Rectifiquem de sal i ho posem a la nevera fins al moment de servir.

Decorem amb un ou dur trinxat.

4 comentaris:

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Ostres, quina crema de tomàquets més originals! Els tocs que hi has posat li deuen donar un sabor ben original
Petons
Sandra

Tapa't de tapes ha dit...

A Girona és molt comú trobar tomàquets de mamella, que són una delícia! La veritat és que la teva cremeta és soprenent! Amb el toc de canyella... mmmm! Petons

sandra/ josemaria ha dit...

quina crema mes bona

Unknown ha dit...

mmmm, se'm fa la boca aiguaa! sóc fan de la canyella!!!
em quedo com a seguidora!

http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/

Seguidors