divendres, 14 de març del 2014

Pastes de full salades

Aquí recollirem una sèrie d'idees per a fer les famoses pastes salades d'aperitiu. En el nostre cas, em vàrem fer unes quantes per aprofitar uns retalls de pasta de full que ens havien sobrat de fer coca de llardons.

Ingredients:

pasta de full (millor si comprada a pastisseria o forn)
olives farcides sense os
anxoves
pebre vermell fumat i paprika barrejats
formatge de cabra
orenga per decorar
llavors de sèsam torrat per decorar
ou batut per decorar

per la pasta de full farcida amb anxova:

Tallarem dues planxes rectangulars. Aplanarem amb el corró les dues per a fer-les més finetes. En una d'elles, repartirem  les anxoves longitudinalment per la part més llarga de la pasta de full  ; en farem dues o tres fileres, segons sigui d'"alta" la pasta de full. Ens han de quedar bandes d'anxova. Tapem amb la segona planxa de pasta de full i amb els dits segellem bé pels costats. Pintem amb ou batut i decorem amb llavors de sèsam. Tallem verticalment a tires fines. Ens ha de quedar una tireta fina com una cigarreta i on es vegi dos o tres trossets d'anxova (segons la quantitat de fileres que haguem posat).

per la pasta de full d'olives:

fem uns rectangles o quadradets de pasta de full, que prèviament haurem aplanat una mica amb el corró. Ens han de quedar d'una mida una mica més grosseta que l'oliva. Enfonsem la part del centre i hi posem l'oliva. Decorem amb farigola o orenga.

Per la pasta als pebres vermells:

Fem tiretes de pasta de full i les enfarinem amb la barreja de paprika i pebre vermell fumat. Les cargolem sobre elles mateixes per donar-lis forma de tirabuixó.

per la pasta de full al formatge:

Fem unes tires llargues (dues) de pasta de full. Repartim a distància regular sobre una d'elles una mica de formatge fort de gust: maó, cabra... Tapem amb l'altra tira de pasta de full. Tallem amb l'ajut d'un ganivet fent que cada trosset de formatge quedi al centre del quadradet. Segellem bé amb els dits i pintem amb l'ou batut. Tirem pel damunt orenga o farigola o sèsam torrat.

Posem les pastes a una llauna que pugui anar al forn, la llauna haurà d'estar untada d'oli i el forn a 200º. Enfornem fins que les pastetes siguin cuites.

4 comentaris:

ESTONES LLIURES ha dit...

Mira que n'acostumo a fer sovint de cosetes per aperitius però fins ara no havia fet mai aquestes tan típiques i alhora tan bones!!
Petonets

Unknown ha dit...

quina bona idea!!

trifasic de baileys ha dit...

m'encanten com entrants! petons

Teresa ha dit...

Queden unes pastes salades boníssimes! una bona manera d'aprofitar els retalls de la massa!

Seguidors