divendres, 26 de setembre del 2014

Crema de bledes


Aquesta crema tan és pot menjar freda com calenta, per tant, ara a l'estiu sempre és una bona opció. La recepta original només n'aprofitava les parts verdes de la bleda, les penques les deixava per a fer algun altre plat, com que a naltros no ens agraden gaire soles, acostumem a afegir-les també a la crema.

Ingredients (2-3 persones):
1 manat de bledes
formatge ratllat (d'ovella o maó o pecorino) o un iogurt tipus grec
sal i pebre negre
oli

En un pot gros, començarem hi posarem un fil d'oli i quan sigui calent, sofregirem per uns minuts les bledes, just perquè deixin anar una mica d'aigua. Quan comencin a canviar de color, hi aboquem aigua prèviament calenta fins a cobrir-les o fins que n'hi hagi prou per a bullir-les (una versió més senzilla d'això seria simplement escalfar aigua i quan comenci a bullir, abocar-hi les bledes).

Quan les bledes siguin cuites les colarem reservant aigua de cocció. Passem les bledes pel turmix, afegint-hi aigua de coure-les fins a tenir una textura liquida de crema.

Retornem les bledes ja ben triturades al foc, hi afegim el formatge i salem i empebrem al gust. Deixem que bulli uns 5 minuts més i apaguem el foc. Ho podem servir fred o calent.


2 comentaris:

ESTONES LLIURES ha dit...

Quina crema més bona, personalment m'agraden calentones de cara a l'hivern

Teresa ha dit...

a primer cop d'ull m'ha semblat que era un pastís.... què llaminera sóc! però bé, la crema també m'agrada!! molt bona i saludable!

Seguidors