dimecres, 14 d’agost del 2019

Bacallà amb beixamel de mel


Un plat relativament senzill de fer i inspirat en el clàssic i tradicional bacallà amb mel.

Ingredients (2 persones):
4 talls de bacallà ja dessalats
250 g de llet
1 cullerada sopera de farina
1 cullerada sopera de mel
50 g de mantega aprox.
nou moscada en pols
farina per enfarinar els talls de bacallà

Si no sabem com dessalar el bacallà, ho podem mirar aquí.

Un cop el bacallà dessalat i aixugat , el passem en farina i el fregim lleugerament a la paella. Reservem.

En un cassí, hi posem la farina de la beixamel i la mantega. Deixem que la mantega es fongui, tot barrejant-ho amb la farina fins que tingui un color marronet, però sense torrar-la ! Hi anem afegint en petites quantitats la llet per a dissoldre i fer fluida la pasta. Quan sigui ben líquida, hi aboquem la llet que falti, la nou moscada i la cullerada de mel. A foc baix, anem remenant fins a espesseir la beixamel, hi afegim sal, remenem, rectifiquem si cal i ho aboquem tot per damunt del bacallà que, prèviament, haurem posat en una plàtera o cassoleta que pugui anar al forn.

Gratinem al forn fins que tingui una mica de coloret la beixamel i servim.

Seguidors