dijous, 16 de febrer del 2023

Escudella de pèsols negres

 


Un plat ben bó ideal pels dies de fred...aprofitem que teniem ja cuits alguns pèsols negres del Bergueda per a fer-ne una escudella...

Ingredients (2 o 3 persones):


2 pastanagues
1/2 col
1-2 xirivia
1 nap
1 porro
1 patata
1 grapat de pèsols negres ja cuits
1 grapat d'arròs
1 grapat de fideus
1 tros de sagí salat (opcional)

Començarem per netejar, pelar i tallar menut totes les verdures, excepte la col. La col la tallarem a part, la posarem en aigua i la trossejarem, millor entretenir-nos a treure-li els tronxos més gruixuts de les fulles.

En una olla grossa, posarem aigua a bullir amb el sagí (si el volem afegir). Quan arrenqui el bull, hi posem les verdures excepte la col. Quan les verdures siguin mig cuites, llavors hi afegim la col. Rectifiquem de sal. Quan la col sigui feta, hi afegim l'arròs i al cap d'un parell de minuts, els fideus. Quan siguin pràcticament cuits, hi afegim els pèsols i deixem que faci xup-xup un parell de minuts. Recitifiquem de sal definitivament i, ja tindrem l'escudella. 

Si n'haguessim feta molta, es millor "passar" la que volem menjar-nos en aquell moment en una altra olla i allà, fer tota l'operació d'afegir-hi l'arròs i els fideus i els pèsols....Així podem guardar a la nevera el que ens hagi sobrat sense que l'arròs i els fideus quedin massa cuits i es desfacin..

Seguidors