La mussola i la moixina són dos petits taurons que es pesquen a la costa catalana..la veritat és que és una mica confús distinguir un de l'altre si no n'ets un expert, sovint a més, tenen noms locals que augmenten la confusió...en aquest cas, tenim mussola, però la recepta que vam trobar a les xarxes és per moixina!
En fi, ja veureu que, tinguem moxiina o mussola, el plat es força fàcil de fer i el resultat ben bon!! ah! i és un peix sense espines i baratet.....
Ingredients (2 persones):
300 gr de mussola neta i tallada a trossos
2 albergínies
per la picada;
1 carquinyoli,
10 avellanes
10 ametlles
3 alls
2 albergínies
per la picada;
1 carquinyoli,
10 avellanes
10 ametlles
3 alls
1 o 2 gots de brou suau o d'aigua
Començarem per pelar i tallar a llesques l'albergínia. La salarem i deixarem que deixi anar l'aigua.
Escalivarem els alls amb la pell i tot. Un cop cuits, els pelarem i els posarem al morter, juntament amb el carquinyol, les avellanes i les ametlles. Picarem fins a deixar-ho tot ben fi.
Enfarinarem i fregirem l'albergínia i la reservarem.
En una cassola, hi posarem un raig d'oli i la mussola (nosaltres l'hem posat directament, sense fregir ni res prèviament), Abocar-hi la picada deixetada amb el brou o l'aigua i al damunt, l'albergínia. Tapem i deixem que faci xup-xup uns 10 minuts o 15 a foc suau.Uns minuts abans d'acabar de cuinar, rectificar de sal. Està més bona d'un dia per l'altre...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada