dissabte, 30 de setembre del 2023

Orella i morro de porc amb panses i pinyons (pam-i-pipa)

 

Varem provar aquest plat com a esmorzar de forquilla, ens va agradar moltíssim i, es clar, el vam haver de fer a casa....plat d'aquells per a sucar-hi pa!


Ingredients (2 perones):
1 orella de porc
1 tros de morro de porc
1 ceba mitjaneta
2 tomàquets ben madrus
un grapat de pinyons
un grapat de panses
10-12 ametlles torrades
un pèssic de brins de safrà 2 o 3 alls
1 trossets de pa fregit
1 copa de vi ranci (o conyac)
brou (reservar millor de bullir el porc)

Començarem el dia abans o ben be un parell d'hores abans per bollir l'orella i el morro. Un cop ben cuits, reservarem el brou i tallarem la carn a trossets. També podem comprar-ho ja tot bullit, llavors ens caldrà un brou suau o bé, aigua.
Hidratem les panses i els pinyons en el vi ranci.

Fregim en una cassola el pa fins que sigui ben fregidet però no se'ns cremi! reserven en el morter.

A la mateixa cassola, fem un bon sofregit amb la ceba picolada ben fina. quan sigui rossa, hi afegim el tomàquet ratllat. Deixem que es concentri. Quan sigui ben concentrat, hi afegim les panses i el vi ranci i el porc tallat ben fi.  Deixem que es redueixi l'alcohol del vi ranci i hi tirem una mica de brou.

Mentrstant, fem una picada amb els alls crus, el safrà , les ametelles i el pa torrat.Hi afegim una mica de sal que ens anirà bé per a picar-ho tot millor.

Quan el brou i el cuinat comencin a fer xup-xup, hi afegim la picada deixatada amb el mateix brou. Tapen, deixem que segueixi fent xup-xup una bona estoneta (15-20 minuts). I ja ho tindrem!!

Seguidors