dimarts, 11 de juny del 2024

Cor de vedella amb pèsols

 


Aprofitatn al màxim la temporada de pèsols, i després de comprar-ne un bon grapat al nostre mercat, el de Santa Caterina, hem fet amb ells un parell de receptes...Aquesta seria una d'elles. el cor de vedella també l'hem comprat allà, a la botiga dels tripaires. El plat es pot fer també afegint-hi patates, per allargar-lo bàsicament, però nosaltres no n'hem afegit...

Ingredients (2-3 persones):

mig cor de vedella tallat a dauets.
1 kg de pèsols
1 ceba
farigola, llorer, canonet de canyella, 1 clau d'olor

per la picada: uns brins de safrà, 10-12 ametlles torrades, un carcinyoli, un parell d'alls, 10-12 avellanes torrades, julivert i una mica de vi ranci (per xopar el carcinyoli)

En una cassola, sofregim el cor de vedella que, prèviament, haurem tingut una estona amb aigua i un rajet de vinagre per a deixar-lob en net. Hi afegim també la ceba tallada petita quan ja comenci a tenir coloret i hi afegim també les espècies. Tapem la cassola, baixem el foc i deixem que es faci la ceba; quan tinguem la ceba cuita, ho cobrim amb aigua i hi afegim els pèsols. Deixem que cogui tapat i a foc baix.
Mentrestant, fem la picada, ens ha de quedar ben fina! Quan faltin uns 10-15 minuts de cocció, hi afegim la picada deixatada amb el suc del guisat. Rectifiquem de sal i pebre i deixem que acabi de coure.

Seguidors