diumenge, 4 de juliol del 2010

Albergínies farcides

Les albergínies són sens dubte una de les meves verdures preferides: escalivades, en puré, arrebossades, en truita o farcides són sempre delicioses. Aquí les hem cuinades amb un farcit ben clàssic. Bonissímes!

Ingredients (per 4 persones):
2 albergínies grosses
1 ceba
1 tomàquet
100 gr de carn picada
llet i farina
nou moscada, sal i pebre
formatge ratllat

Es tallen per la meitat les albergínies i es fan bullir. Quan siguin quasi cuites es treuen del foc, es fan escórrer, però amb compte! doncs volem que es conservi la pell sencera.Quan ja siguin una mica tèbies, amb molta cura i amb una cullera, se'ls hi treu la polpa.

En una paella, fregirem la ceba tallada molt petita. Quan sigui quasi cuita, afegirem la carn picada i després el tomàquet triturat, deixem coure uns minuts i hi afegim també la polpa de les albergínies triturada, la sal i el pebre al gust i quan tot estigui ben barrejat, hi afegirem una cullerada de farina. Deixarem que es cogui una estona i afegirem un got de llet i una mica de nou moscada. Deixarem que espesseeixi fins que ens quedi com una beixamel.

Amb aquesta farsa omplirem les albergínies (que haurem posat en una plata que pugui anar al forn). Hi tirarem una mica de formatge ratllat pel damunt i ho gratinarem al forn.

Seguidors