dilluns, 16 d’agost del 2010

Patates amb curry

Una nova recepta hindú. Aquest cop treta d'una col·lecció de cuina de petit format molt fàcil de trobar a les llibreries de segona mà i als happybooks i similars. La recepta que hem penjat no és exactament tal i com surt al llibre perque hi ha ingredients més fàcils de trobar que altres, intentaré posar entre parèntesis els que surten a la recepta(i que aquí ho hi són) i també els originals en el cas que jo hagi fet canvis.
De totes maneres, tal i com la fem a casa queda prou bé!

Ingredients:
4 patates
2 cebes (o cebes tendres)
2 tomàquets
2 grans d'all
1 culleradeta de gingebre (en realitat,caldria que fos fresc)
una culleradeta petita de pebre vermell picant (1 guindilla verda)
oli (2 cullerades de ghee)
1 branqueta de canyella
1 cullerada de garam masala
1 culleradeta de cardamom (1 cardamom)
1 iogurt
suc de llimona (opcional)

Bullim les patates amb pell, quan siguin cuites deixem que es refredin, llavors les pelem i les tallem a daus grandets.
Fregim en una paella amb l'oli, la ceba tallada quan perdi el color i comenci a estar transparent hi afegim els alls tallats petits. Després d'un parell de minuts, hi afegim els tomàquets amb la pell i sense les llavors tallats grollerament i la canyella, el garam masala, el pebre vermell picant i el cardamom. Deixem que cogui. Quan el tomàquet sigui quasi fet, hi afegim el iogurt. quan s'hagi format una salsa espesa hi afegirem les patates i deixarem coure cinc minuts més, cal remoure-ho bé perquè les patates agafin tota la salsa (si hi volem posar el suc de llimona seria ara el moment).
compte! perquè si ho preparem d'un dia per un altre, es potenciarà el gust de les espècies.

Seguidors