dilluns, 20 de febrer del 2012

Truita d'albergínies

I ara sí, una truita de dijous Gras, una de senzilleta però de les més bones que hi ha: la d'albergínia!

Ingredients (2 persones):
2 ous
un raig de llet
1 albergínia mitjana
sal i oli

Començarem per pelar l'albergínia un parell d'hores abans. La tallarem a daus i la posarem amb una mica de sal en un escorredor perquè no amargeixi.

Quan arribi l'hora de fer la truita, posem en una paella força oli i quan sigui ben calent, hi tirem l'albergínia escorreguda, deixem que cogui i quan sigui ja cuita, treiem quasi tot l'oli. Hem de deixar el mínim d'oli possible. A part, haurem batut els ous, i quan els tinguem ben debatuts, hi afegim un raig de llet i barregem bé. Si cal, salem. Ara, afegirem els ous batuts a la paella amb l'albergínia.

Deixem que qualli l'ou per sota la truita, si cal amb l'ajut de la forquilla fem que l'ou vagi cap el fons de la paella per a crear una capa. Quan sigui ben quallat la part de sota, tapem la paella amb un plat i amb decisió i joc de canell, girem la paella.  La truita quedarà al plat amb la part quallada al damunt i la crua a sota. Fem lliscar la truita de nou a la paella i la tornem al foc fins que sigui cuita per totes bandes. Repetim si cal, tantes vegades com vulguem o creiem necessari.

1 comentari:

trifasic de baileys ha dit...

Sóc una fan incondicional de l'albregínia i mai he fet aquesta truita, t'ho pots creure? no pot ser...apuntada queda! petons

Seguidors