dilluns, 14 de novembre del 2011

Mongetes amb sobrassada i bolets

Aquesta recepta la vàrem veure un cop per la televisió balear, com que la veritat és que no la veiem massa no recordem el programa ni el presentador...era , això sí, el típic programa de cuina i anava de bolets! Immediatament ens la vàrem apuntar i l'hem feta diverses vegades des de llavors. Podem fer servir diversos tipus de bolets, en el programa feien servir rovellons; nosaltres l'hem fet amb rossinyols i amb camagrocs. La sobrassada pot ser la "normal" o, com aquest cop, picant (no és tan fàcil de trobar, nosaltres la vam comprar en una fira d'artesania). Les mongetes en aquest cas varen ser unes pintes enllaunades, amb el seu típic color blanc-verdós.

Ingredients (2 persones):
200 g de mongetes cuites (en aquest cas, pintes de Navarra)
100 g de cama-grocs frescos
1 tall de sobrassada picant
1 tomàquet madur mitjà
1 ceba mitjana
1 fulla de llorer

Tallem la ceba ben fineta i ratllem el tomàquet. Reservem .
Netegem els camagrocs, doncs acostumen a venir amb molsa i fulletes de pi.

Fem un sofregit en una paella amb una mica d'oli i la ceba. Hi afegim la fulla de llorer i deixem que es cogui la ceba fins que sigui transparent. Llavors hi afegim la sobrassada a bocins petits, remenem uns minuts i hi afegim els bolets. Quan aquests siguin cuits i hagin evaporat l'aigua, hi afegim el tomàquet i deixem que la salsa es concentri.

Quan tinguem la salsa ben concentrada, rectifiquem de sal i hi afegim les mongetes cuites. Remenem  i deixem coure uns minuts més, fins que tot siguin ben barrejat. Retirem la fulla de llorer i servim.

4 comentaris:

Coses de Llàbiro ha dit...

Potser et semblarà una tonteria però se m'ha fet la boca aigua, a aquestes hores!!!!!!!!
No coneixia la sobrassada picant, ha de ser molt bona, no?
M'encanta aquesta recepta, la faré.

bojosperlacuina ha dit...

Quina mengera que em fa aquest plat!

El pare ha dit...

Una combinació d'ingredients que penso és tot un encert. Com també ho és fer-ho amb camagrocs, pel meu gust són dels bolets que transmeten un aroma més interessant.
Molt bona.

conpanyvino ha dit...

Hola Anirac, el comentari de les trufes te'l contesto aquí també per si de cas... no cal que agafin volum els rovells, només que quedi ben barrejat tot.

Molt bones les monjetes amb sobrassada i bolets. Salut!

Seguidors