divendres, 14 de setembre del 2012

Conserva de pebrots blancs amb oli

Avui pengem una recepta per a conservar verdures, en concret, l'hem feta servir (i és molt popular) per a conservar el pebrot blanc. Per qui no el conegui, el pebrot blanc és típic de la Garrotxa i de Girona en general, i molt apreciat. De forma s'assembla al pebrot italià, del que diuen és un predecessor, pro és més molsudet i més dolç. Als mercats i a les places de Barcelona, malauradament, no l'hem vist mai; però si teniu oportunitat i en veieu, proveu-los i segur que us agradaran!

Ingredients:
pebrots blancs
oli
vinagre
alls (opcional)

Es tallen els pebrots a tires o a daus, com es prefereixi. Es netegen de llavors.

Es posa una cassola al foc amb vinagre i s¡hi tiren els pebrots, quan bulli, esperem un parell de minuts, retirem del foc i deixem els pebrots assecant-se damunt d'un drap. Cal tocar-los el mínim possible, si no s'estoven. Deixem que s'assequin a l'aire, una nit com a mínim o un dia sencer.

Quan siguin ja secs, els posem dins dels pots on els conservarem. Si volem, hi barregem alls pelats crus. Acabem d'omplir els pots amb oli de bona qualitat. I ja tenim la conserva. Quan acabem els pebrots, l'oli el podem fer servir per amanides, doncs conserva el gustet del pebrot.



1 comentari:

Fórmules Culinàries ha dit...

Portem uns quants dies de desconnexió de blogs, però ja m'he posat al dia amb les teves novetats!!
He vist un pastís de macarrons que potser provaré de fer per la recepta de les Memòries, ja t'explicaré!!
Ptns!!

Seguidors