dimecres, 23 de març del 2011

Fideus soba amb gambes i trompetes de la mort

Els fideus soba són típics del Japó i estan fets amb farina de fajol, varem comprar fa uns dies un paquet en una botiga d'alimentació oriental i després de tafanejar per internet varem decidir-nos per a fer una mena de mix entre diverses receptes i agafar la salsa més senzilla i que requeria menys ingredients exòtics (per allò d'haver-los de comprar expresament i potser no tornar-los a fer servir mai més). Varen tenir molt d'èxit!

Ingredients:
1 paquet de fideus soba
2 alls tendres
1 porro
2 pastanagues
un grapat de gambes pelades congelades
un grapat de trompetes de la mort seques (Craterellus cornucopioides)
salsa soja (kikoman per exemple)

Començarem per remullar en aigua unes hores abans els bolets. Treurem de la nevera les gambes i deixarem que es descongelin.
Pelarem les verdures i les tallarem al llarg tan fines com puguem i de la mida d'un dit més o menys.
Bullirem els fideus seguint les instruccions del fabricant. Escorrerem i reservarem.
Aboquem les verdures en una paella amb oli (poc) i les fem coure una mica, han de queda una mica cruetes. Ràpidament hi afegim els bolets i les gambetes tallades pel mig. Donem un parell de toms i hi afegim un bon raig de salsa de soja. Deixem que es reudieixi una mica la salsa. Salem, si cal (comte, la salsa es saladeta).
Tirem els fideus, barrejem bé i si cal, hi afegim més salsa.
Servim calents.


5 comentaris:

conpanyvino ha dit...

A mi m'agrada molt la cuina oriental en general, sobretot aquests saltejats, a més a més són molt saludables i sempre es poden adaptar a la nostra cuina com has fet tu.

Anònim ha dit...

Doncs vas fer ben fet de comprar-los, perquè amb les trompetes i les gambes trobo que deuen quedar fantàstics!!
Petonet
Sandra

Smetelig ha dit...

No me extraña que tuviesen éxito, tienen una pinta bárbara¡¡

Gemma ha dit...

No he tastat mai aquests fideus, però la guranició a base de gambes i trompetes és molt del meu gust. Ha de quedar un plat molt gustós i ben sa!

Fem un mos ha dit...

Jo tampoc he tastat mai aquests fideus, però amb una guarnició tan fantàstica de ben segur que estaven boníssims
Petons

Seguidors