dilluns, 25 de febrer del 2013

Romesco de calamars

Teníem de feia dies uns calamarsets petits en el congelador i al final ens vam decidir a cuinar-los; eren massa petits per entretenir-se a farcir-los així que vam triar fer-ne un bon romesco!

Ingredients (4 persones):
14 calamarsets
1 o 2  tomàquets madurs
brou vegetal suau o de peix
1 ceba
 2 nyores (o millor pebrots de romesco)
7 o 8 avellanes torrades
1 all o 2
1 llesca de pa petita

Començarem per posar en remull amb força aigua les nyores durant un parell d'hores.

En una cassola de terrissa o de ferro, fregim la llesca de pa. Quan sigui ben rossa, la traiem i la reservem. Fregim també els alls pelats i sencers i reservem. Farem una picada amb els alls i una mica de sal, les avellanes i la llesca de pa i reservarem.

A l'oli de fregir el pa i els alls, saltem els calamarsons nets i tallats a rodanxes. Els traiem i els reservem. Al mateix oli, fregim el tomàquet ratllat fins que estigui ben concentrat . Hi tirem llavors el brou i els calamarsons i deixem que facin xup-xup. Quan hagin passat uns 5 minuts, hi afegim la picada ben deixatada amb una mica de salsa. Deixem coure uns  10 minuts més i rectifiquem de sal.

1 comentari:

Delicias Baruz ha dit...

Tiene que ser una delicia, tengo que probar y hacerlos. Un abrazo, Clara

Seguidors