dimarts, 19 de març del 2013

Hamburgesa casolana amb bolets


Una recepta mig inventada mig inspirada per una altra vista a la tele: hamburguesa amb bolets. Es pot fer amb bolets frescos, hidratats o de pot. Podem triar també els bolets que més ens agradin (rovellons, rossinyols, camagrocs) però millor triar uns que tinguin força carn; nosaltres vam fer servir aquest cop uns rovellons de pot (al natural). La carn per fer l'hamburguesa, va ser la de vedella, és amb la que queda millor, però es pot fer amb altres carns si ho preferim o barrejant-les.

Ingredients (per unitat):

100 g de carn picada 100% vedella
1 ceba picada finíssima (1 ceba mitjana per 4 hamburgueses)
3 o 4 bolets mitjans

pel motllo de les hamburgueses: es pot fer servir algun estri especial de cuina si el tenim, si no (com és el nostre cas) ens podem fabricar un motllo aprofitant el plàstic d'una ampolla d'aigua d'un litre normal: la retallem  aprofitant-li  la forma arrodonida que té i donant-li una alçada de 2 o 3 dits i més o menys ja tindrem un motllo per a fer hamburgueses.

En una paella amb una mica d'oli, fregim la ceba picolada fíníssima. Quan la ceba comenci a enrossir, hi tirem els bolets tallats també ben petits. Deixem que cogui. Salem i empebrem al gust.

Quan tinguem la ceba i els bolets cuits, els deixem refredar i els escorrem bem bé de l'oli. Barregem aquest sofregit amb la carn i formem les hamburgueses amb l'ajut del motllo.

A partir d'aqui, coem com les hamburgueses "normals": a la planxa amb un raig d'oli.

Seguidors