dilluns, 20 de juliol del 2015

Kulfi (Gelat hindú de safrà)

Del llibre de receptes hindús de la C. Panjabi,  vam fer aquest gelat tradicional hindú..feia temps que ens venia de gust fer-lo però les receptes que havíem trobat deien sempre de bullir la llet fins a concentrar-la hores i hores...i no ho veiem gaire clar, i menys amb les llets que podem comprar habitualment al super....En aquesta versió l'autora fa servir llet evaporada, aquesta sí que és fàcil de trobar i de "treballar" .

Ingredients (6 gelats aprox.):

2 cullerades soperes de sucre
cardamom en pols, una culleradeta de cafè
1 pot de llet evaporada
6-8 fils de safrà
3 cullerades de nata (no en teníem)

En una cassola, farem coure la llet a foc lent amb el cadamom amb el sucre durant uns 10 minuts. Cal remenar constanment. Retiramem del foc i afegirem el safrà. Barregem i deixem refredar. Si tenim la nata, l'afegirem quan tot sigui ben fred.

Omplim els motllos de gelat, els vasets o aboquem en un pot que pugui anar al congelador. Ho congelem fins que sigui ben sòlid.

Si em fet servir un motllo de gelat o de polo, recordeu que la millor manera de desmotllar-los és posar l'envàs sota l'aixeta (procurant que no entri aigua al gelat), deixar còrrer una mica l'aigua calenta i es desmotllarà en un moment.

1 comentari:

Palmira POM ha dit...

Ha d'estar bonissim! N'he preparat un mes clàssic amb crema inglesa i azafrà i ens va encantar!
La propera vegada probaré d'aquesta manera.
Petons
Palmira

Seguidors