dijous, 31 de gener del 2019

Atascaburras ( bacallà manxec )

Una recepta força fàcil de fer i de bon resultat....la llegenda diu que cal bullir les patates i el bacallà amb la primera neu de l'hivern i així queda encara més bona...

Ingredients (2 persones):

2 patates mitjanes
2 alls
300 gr de bacallà esqueixat
2 ous
un grapat de nous pelades
un bon raig d'oli

Posem a bullir amb aigua les patates pelades i tallades. Quan siguin cuites, les traiem i les aixafem amb la forquilla fins a fer-ne una pasta o puré. Hi afegim els alls picolats finíssims.

En una altra ollla amb aigua, bullir el bacallà prèviament remullat un mati; cal bullir-lo molt poc, quasi bé escaldar-lo o no valdrà res. Ho retirem del foc i reservem una part de l'aigua de bullir-lo. L'esqueixem  encara més petits amb l'ajut de les mans i ho barregem amb les patates. Si queda poc lligat, hi podem posar una mica de brou de bullir el bacallà. No ha de quedar un puré fi.

Bullim els ous, i quan siguin dusos, els pelem i tallem a grills.

Posem el bacallà en una plàtera per servir, ho decorem amb els ous, les anous i un bon raig d'oli d'oliva. Servim.

Seguidors