dimecres, 27 de febrer del 2019

Colomins amb suc del Pla de Bages


Aquesta recepta la varem fer per les festes de Nadal i l'hem treta del clàssic llibre de cuina catalana "la teca"...no és díficil de fer, tot i que requereix un cert temps de fer la xup-xup, però els resultats són espectaculars. Lamentablement, la foto no li fa justícia al plat...

Ingredients (2 persones):
2 colomins tallats a quarts i nets
1 branca de canyella
1 got d'aiguardent
3 o 4 alls
3 o 4 claus d'espècies en pols
1 o 2 fulles de llorer
1 branca de farigola
1 branca o dos d'orenga
2 preses de xocolata

un plat fondo amb aigua que ens servirà de tapadora (per a garantir que els colomins quedin ben tendres)

En una olla, es rosteix els colomins prèviament salats i empebrats amb els alls i la branca de canyella.Es tapa amb el plat amb aigua o una cassoleta de fang amb aigua i es deixa coure a foc mig. Cal anar retirant la tapa i sacsejant l'olla per a què no es cremi ni s'enganxi. Passats uns deu minuts, hi aboquem un bon raig d'aiguardent, els claus, el llorer i la farigola i l'orenga lligades en un ramet. Hi afegim també la xocolata a trossets o dissolta amb una mica d'aigua calenta (un cullerot)

Tapem amb el plat amb aigua la cassola i deixem que faci xup-xup a foc baix. La salsa ens ha de quedar curteta, però ull! que no s'enganxi. El resultat és excepcional!



Seguidors