dissabte, 27 de juny del 2020

Falafel

Un clàssic de la cuina de la Mediterrània oriental...el falafel...En teniem moltes ganes i això que vam "atacar" la recepta amb una mica d'escepticisme amb allò de remullar els cigrons i després passar-los pel túrmix i que no acabès amb catastrofe...però, em podem donar fe, no patiu! no hi ha cap truc amagat! Només remullar com si els anessim a coure, però mai coure'ls!! I sobretot, mai no fer servir-ne dels de pot o llauna o cuits, llavors sí que no funciona...

Ingredients (10-15 falafels).

300 g de cigrons crus
bicarbonat
comí al gust en pols
1-2 alls
julivert o millor coriandre fresc
1 culleradeta de coriandre en pols
1 ceba petitona ben picoladeta
pebre negre
1 pessic de llevat roial o similar (opcional)

per l'acompanyament de la foto: iogurt tipus grec, sal i menta picoladeta

Deixem tota la nit (o 12 hores) els cigrons en remull amb una cullerada sopera de bicarbonat.

A l'endemà, els colem i els passem pel turmix, juntament amb el julivert o coriandre fresc (una bona quantitat), els alls, el coriandre en pols, la ceba, el pebre, el royal, etc.. Salem i empebrem al gust.

Deixem reposar unes hores la pasta tapada amb paper film perquè no faci crosta. Si hagues quedat massa tova, hi podem afegir farina de cigró o farina normal.

Fem mandonguilletes amb la pasta i les fregim en oli ben calent fins que siguin ben dauradetes. Quan les traiem de l'oli, les pasem a paper absorvent perquè no ens quedin enfitoses. Servim calentetes encara amb la sala de iogurt.

(També, diuen, que es poden fer al forn, nosaltres no ho hem provat, però es recomana llavors fer les mandonguilletes i després aplanar-les un xic per a coure-les millor).

Seguidors