Aquesta és una variant d'una recepta tradicional menorquina...els canons són macarrons més finets, però com que no en tenia, jo vaig fer servir macarrons de mida clàssica. Pel que fa a la resta, vàrem seguir la recepta tradicional tan bé com vàrem poguer.
Ingredients (2-3 persones):
250 g de canons o macarrons
1/2 conill tallat a trossos
1/2 pebrot verd
1-2 tomàquets ben madurs
1/2 ceba
1-2 all
1 fulla de llorer
all i julivert
Primer de tot, en una cassola de fang, sofregirem els talls de conill prèviament salats i empebrats i els reservarem.
En el mateix oli, sofregirem la ceba tallada fina i el pebrot verd i els alls i el llorer. Deixarem que cogui i es confiti a foc baix uns 5-10 minutets o fins que estigui tot transparent, llavors hi afegim els tomàquets tallats o ratllats (segons gust) i deixarem que es concentri el sofregit. Llavors hi afegirem els talls de conill (excepte el fetge), remenarem, deixarem que faci xup-xup uns minuts i ho cobrirem amb aigua i quan comenci a bullir (haurem pujat el foc), hi aboquem els canons (un grapat per persona). D'aigua, un plat soper per persona també ens anirà bé. Deixem que cogui i quna sigui quasi fet, hi afegim una picada amb el fetge de conill, all i julivert. Cal que quedi caldoset.
4 comentaris:
Bon dia,
pinta mooolt bé. I sé on trobar canons, la casa Santmartí de Caldes de Montbui en fa. En diuen plometes, però és el mateix. Aquesta pasta es troba a carnisseries i botigues de queviures. Sobretot a Caldes i pobles propers, però n'he trobat una mica arreu de CAT.
Hi ha un detall, hi falten les instruccions. NOmés hi ha els ingredients.
Gràcies.
Marta
òndia...quina pífia...vaig badar...
i sí, està molt bo i és fàcilet de fer....
Perfecte, resolt!
Enlloc d'aigua també s'hi podria posar brou, oi?
Per fer arròs de conill, a casa feien bullir el cap del conill i algun tall del costellam, amb herbes del caldo, i això és el que hi tiraven enlloc d'aigua sola. Suposo que es pot fer el mateix.
segur que sí! o potser fins i tot un caldo vegetal suau....
Publica un comentari a l'entrada