dijous, 13 d’agost del 2020

Com fer...ous escalfats o ous poché



Aquesta és una manera, n'hi ha diverses..es clar...però ens ha semblat la més fàcil ..
Ens caldrà:

1 ou cru sencer
paper film de cuina
un pinzell
una mica d'oli
sal
espècies al gust (opcional)
una tassa o got
un casso amb aigua

Agafem una bona quantitat de paper fil, el posem dins de la tassa o el got fent que surti el sobrant pels costats..Amb un pinzell, pintem una mica l'interior amb oli, això és molt important perquè si no l'ou s'enganxarà al paper..un cop  pintat el farcellet de paper film amb l'oli, trenquem l'ou i el posem dins. Amanim amb sal i espècies o herbes si fos el cas. Amb els extrems del paper film, fem un nus, tancant el farcellet i, sobretot, que no quedi cap forat.

A part, en un cassó no gaire gros, hi fiquem aigua i quan comenci a bullir, hi fiquem també el farcellet. Esperem uns minuts (aprox. 5) i ho traiem del foc. Tallem amb estisores el farcellet i traurem l'ou. Amb una mica de traça, hi trobarem el punt que ens agrada, per ex. amb el rovell ben cru i el blanc de l'ou ben cuit...

Seguidors